Аватарите на виртуалната платформа Meta вече имат крака. Можете да ги видите вече в Quest Home. По-рано представител на компанията съобщи на официалните страници на общността, че скоро ще бъде пуснат канала за публични тестове (PTC) на платформата Quest v57 за хедсета Meta Quest Pro и Meta Quest 2, а малко след това един потребител съобщи официално, че неговият аватар вече има крака. Новата функция явно се внедрява постепенно, посочи потребителят на Social Network X (бивш Twitter) Брад Линч.

Засега посетителите на метавселената с Quest могат да ги видят само в отражението на виртуално огледало, а аватарите все още не са се научили да приклякат. Те все още не са се появили във виртуалната версия на Horizon Worlds, но могат да бъдат видени от потребителите на предварителните мобилни и уеб версии на платформата. Други нови функции включват актуализирани менюта и оптимизирано проследяване на ръцете - подобрено автоматично превключване между ръчно управление и контролери. Кодът съдържа и препратки към нови функции, като включване и изключване на огледалото на аватара, портал към Horizon Worlds от "дома", самолетен режим и режим на удължен живот на батерията.

Meta обеща да добави крака към виртуалните аватари преди повече от десет месеца - главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг призна, че тази функция вероятно е била най-търсената. Но още тогава той предупреди, че няма да е лесно да се реализира. Много е трудно да се проследяват с помощта на камерите на хедсета, така че ще трябва да се използват алгоритми с изкуствен интелект. Компанията вероятно ще разкаже по-подробно за нея на събитието Meta Connect, което се открива на 27 септември. Но там най-вече, разбира се, ще става дума за новите очила Quest 3.