Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи за ден с 32,6 милиарда долара и достигна 304,2 милиарда в резултат на значителен ръст на акциите на неговата компания Tesla.

За това свидетелстват данните от класацията на милиардерите на сп. "Форбс", която се провежда в реално време.

В резултат на това Мъск отново стана човек със състояние над 300 милиарда долара. През ноември 2021 година той постигна този резултат за първи път в историята. Мъск вече беше най-богатият човек на планетата и преди покачването на акциите на Тесла в понеделник, но сега той увеличи разликата с най-близкия си съперник - главния изпълнителен директор на френската група компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), Бернар Арно, със състояние от 200,6 милиарда долара.

Акциите на Tesla поскъпнаха вчера, първия ден от търговията на Нюйоркската фондова борса за тази година, с 13,53% до 1199,78 долара за акция, на фона на съобщението в неделя за рекордно увеличение на доставките на електрически превозни средства през 2021 г. Компанията е доставила над 936 000 електрически превозни средства на клиенти, което е увеличение от 87% спрямо 2020 г.