Живеем в свят на незабавни съобщения. Забързан свят на разнопосочни комуникации. Но знаете ли, че всичко това започва с електронната поща? Всъщност, тя е истинският предшественик на Интернет.

Преди години Dir.bg въведе в българското онлайн пространство първата безплатна електронна поща. Днес, за да отговорим на нарастващите изисквания на нашите потребители, ние интегрирахме съвременна и функционална имейл платформа от ново поколение. 

Добре дошли в новата поща на Dir.bg! Адресът е https://webmail.dir.bg

Тя е бърза и гъвкава. Опростена. Компактна и интуитивна. Сигурна. Всички настройки са във вашите ръце. Това е вашата поща.

Ако вече сте посетили https://webmail.dir.bg, или предстои да го направите, не се учудвайте. Всяка промяна предизвиква малко объркване.  

Ето и отговорите на най-често задаваните въпроси:

От кога?

От 3 март 2020 г. Новият интерфейс на пощата на Dir.bg вече е достъпен за всички регистрирани потребители на адрес: https://webmail.dir.bg

През следващите 3 месеца настоящата поща на адрес http://mail.dir.bg и обновената услуга на https://webmail.dir.bg ще функционират паралелно. 

Препоръчваме ви да влезете с данните си за вход в https://webmail.dir.bg, за да се запознаете и свикнете с новия интерфейс. След 3 месеца ще имате достъп само до него.

С вписването си в https://webmail.dir.bg вие ще мигрирате автоматично всички свои писма в новата поща. 

Изисква ли се нещо от мен?

Не. Вашите потребителско име (имейл адрес) и парола са същите, които сте ползвали досега. Просто се впишете с тях във формата за вход.

Възможно е към настоящия момент да изпитвате затруднения при повторен логин. Екипът ни работи по update на системата и проблемът скоро ще бъде отстранен.

Ще мога ли да използвам и старата поща?

Да. Старата поща ще бъде достъпна още 3 месеца на същия адрес: http://mail.dir.bg

Трябва ли да архивирам мейлите си?

Можете да архивирате своите мейли, за всеки случай. В новата версия няма да съществува място за съхранение на файлове, затова е нужно да изтеглите своите файлове от бутона "Дискета". Можете да направите това и през следващите 3 месеца, в които старата поща ще продължи да бъде достъпна на адрес: http://mail.dir.bg

В новата версия няма да съществува услугата "Дискета". Ще се съсредоточим върху качествена пощенска услуга.

Как да прехвърля мейлите си в новата поща?

Не е нужно да правите нищо. Вашата поща ще се прехвърли автоматично в новата система до няколко секунди, след като се впишете в нея.

Трябва ли да сменя паролата си?

Желателно е да смените паролата си след миграцията, както и да включите двуфакторно удостоверяване за по-висока степен на сигурност. Обновената поща на Dir.bg e единствената българска електронна поща с двуфакторно удостоверяване. За целта просто инсталирайте приложението Google Authenticator на вашето мобилно устройство.

Мога ли да използвам новата поща на телефона си?

Да, разбира се. Това е една от причините да я направим. Ще имате възможност да ползвате мобилна версия на пощата на всички ваши мобилни устройства. Тя предлага напълно опростен и интуитивен мобилен интерфейс. 

Подсигурени ли са данните ми?

За да предпазим вашите данни, в следващите три месеца ще изключим регистрацията на нови потребители.

Кога ще са възможни нови регистрации?

Услугата ще бъде достъпна отново след приключване на миграционния процес. 

Новият Mail.dir.bg ви предлага завършен, интуитивен, уеб базиран потребителски WebMail интерфейс, който създава усещане, подобно на работата с десктоп на всяко устройство с активиран интернет. Интерфейсът е компактен и работи безупречно с всеки браузър: Firefox, Chrome, Safari, Edge.

Потребителският интерфейс на обновената поща има съкратена структура - всичко се случва в активния таб, без да е необходимо да се прехвърляте между различни табове или прозорци.

Можете да:

- Изберете език. Интерфейсът локализира над 25 езика, които можете да ползвате по ваш избор.

- Композитор. Пълнофункционалният композитор на Mail.dir.bg ви дава широка гама инструменти за персонализиране на текст, налични в менюто на композитора: шрифтове, размер, цвят, извивки, цвят на фона на текста, цитати, добавяне на хоризонтална линия, прикачване на хиперлинк, форматиране на списъци с номера или отметки, подравняване на текст, заедно с директен достъп до html източника за по-технологичните потребители.

- Множество подписи? Всичко, което трябва да направите, е да ги създадете.

- Пътувате ли? Mail.dir.bg ще разпознае и обнови автоматично часовата зона, в която се намирате.

- Създайте автоматичен отговор за извън офиса. Създайте правила за филтриране на имейлите си въз основа на вашите нужди и предпочитания. Конфигурацията на интерфейса на Mail.dir.bg е интуитивна и лесна за управление.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

И още:

1. ISP пощенският сървър е специално създаден, за да ви осигури бързи и надеждни съобщения на доставчика на услуги, използвайки напреднали, собствени архитектури като Axigen SmartProcessing ™ (намалява времето за обработка на електронна поща до минимум) и Axigen UltraStorage ™ (гарантира ефективно управление на пространството, предотвратявайки прекъсване на услугата или загуба на данни дори при най-високите пикове на трафика).

2. Богат избор на IMAP клиенти

Изпращайте/получавайте имейли локално от различни POP3/IMAP имейл клиенти като Outlook, Mozilla Thunderbird или Apple Mail.

3. Маркируем и локализиран стандартен интерфейс WebMail

Бърз и приятен уеб интерфейс с HTML композитор за електронна поща, временни имейл адреси (псевдоними на акаунта) и RPOP връзки.

Лесно се маркира и локализира на над 25 езика, които да се използват по избор на крайния потребител.

4. Интуитивен мобилен интерфейс 

Достъп до вашия акаунт от мобилни устройства с достъп до интернет, за да проверявате имейли, да съставяте/изтривате съобщения, да задавате разрешения за папки и т.н.

5. Сигурност за вашия имейл трафик - GrowSecure ™

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Пощенският сървър на Mail.dir.bg ISP гарантира сигурно приемане, транзит и доставка на имейл. Осигурява на своите потребители напълно прозрачни и сигурни имейл услуги, защитени срещу спам, вируси, кражба на данни или загуба на поверителност чрез:

 • Шифроване, SPF и DomainKeys съответствие

 • Многослоен контрол на достъпа, контрол на потока

 • Черен списък, бели списъци

 • Филтриране по държави, DNS проверки и черни списъци
   
 • Правила за приемане и изпращане на съобщения
   
 • Политики за борба с представянето и парола
   
 • Новата поща на Dir.bg e единствената българска електронна поща с двуфакторно удостоверяване

6. Ajax "Refreshless" WebMail с използваемост на работния плот

Навигация и клавишни комбинации от клавиатурата, плъзгане и пускане, изглед на списъка с имейли на живо, често използвани папки, имейл филтри, индивидуален списък с бели/черни списъци - всички интуитивни функции на този интерфейс правят задачите, свързани с електронната поща ефективни и без никакво усилие.

Внимание! По време на миграцията към новата платформа новите регистрации ще бъдат преустановени. Услугата ще бъде достъпна отново след приключване на миграционния процес.

При допълнителни въпроси, моля, пишете на [email protected]

Вашата сила е да продължавате напред. Нашата сила е да се променяме с вас.