Apple предупреди, че смущенията в производството в Китай като следствие от епидемията от коронавируса ще се отразят на приходите на компанията през тримесечието. Компанията посочва, че възстановяването на работата след лунната Нова година е по-бавно от очакваното, което се дължи на мерките за ограничаване на разпространението на заразата, предава Mobile Bulgaria.

Това ще се отрази на приходите на Apple по два начина. За начало ограниченията ще доведат до недостиг в доставките на iPhone в световен мащаб, макар че основните фабрики на Foxconn се намират извън провинция Хубей. Те отново работят, но завръщането на работниците в тях става по-бавно от първоначалните очаквания. Това временно ще засегне глобалните приходи от смартфоните.

Вторият начин, по който заразата ще засегне приходите, е свързан с търсенето на продуктите в Китай. Всички магазини на компанията и много на нейните партньори в страната са били затворени, а работещите са с ограничено работно време и отчитат много нисък брой посетители и съответно продажби. Извън Китай търсенето на продуктите и услугите на Apple остава високо.