Немският концерн Rheinmetall е един от най-големите производители на оръжие в Германия. Компанията е известна със своите оръдия, които се ползват под лиценз от почти всеки западен танк. В едно от най-новите си видеа Rheinmetall представя платформа, която е способна да покори всеки един терен.

Mission Master XT е безпилотен всъдеход, който е амфибия, а заради големите си гуми може да прекоси и най-неблагоприятния терен.

Вижте как изглеждат различните версии на всъдехода >> >> >>

Теглото на машината е 2217 килограма и тя се задвижва от мощен дизелов двигател. Mission Master XT може да пренася товари с тегло до 1000 килограма и да се движи дори със 2-сантиметрови дупки от куршуми в гумите си.

С пълен резервоар всъдеходът може да измине 750 километра, а за повишаване на незабележимостта и извършване на тайни мисии има монтирани литиево-йонни батерии, които издържат 6 часа работа. Така превозното средство може да се движи и напълно безшумно.

От Rheinmetall споделят, че безпилотните възможности на машината са много полезни за войниците, които могат да се съсредоточат в мисията си. Самия всъдеход няма въоръжение, но на него лесно могат да се монтират картечници и ракетомети. Очаква се Бундесверът да закупи първите бройки от всъдехода, който се предлага и на съюзниците от НАТО.

Великобритания вече е поръчала 8-колесна версия, която идва с интегриран боен модул с автоматично оръдие.