Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск може да стане първият трилионер в историята още през 2024 г.

Тъй като Tesla расте и акциите й нарастват, Мъск става все по-богат. Компанията завоюва водеща роля в света на електромобилите, които все повече изместват колите с традиционен двигател с вътрешно горене.

Компанията SpaceX пък е лидер в изстрелванията към космоса, като реализира повече ракетни стартове от Русия. Илон Мъск има шанс да се превърне и във водещ доставчик на сателитен глобален интернет и дори да започне поставянето на импланти в човешкия мозък.

Към днешна дата състоянието на Илон Мъск се оценя на четвърт трилион долара. Ръстът в акциите на компаниите му може да го направи трилионер в следващите няколко години.

Въпреки глобалните му публични изяви и пътуванията му с частни самолети по целия свят, близки до Мъск, споделят, че той всъщност не набляга на богатството и не иска да живее в лукс. Главният изпълнителен директор продаде скъпите си домове в Калифорния и сега живее в малък дом в Тексас.

Бившата приятелка на Мъск - певицата Граймс, от която той има две деца, казва, че милиардерът "понякога живее под прага на бедността". Тя добавя, че Мъск отказал да си купи нов матрак, когато видял, че в неговия има дупка.

Вместо това Мъск предложил на Граймс да донесе своя матрак, за да не купуват нов.

"Осем дни подред съм яла само филии с фъстъчено масло", споделя Граймс за престоя си в къщата на Мъск.

Предприемачът е устремен да постигне своята висша цел - да превърне човечеството в междупланетарен вид, основавайки колония на Марс. Според Граймс именно в тази посока отиват основните усилия на Илон Мъск.