Илон Мъск отново е по-богат от съперника си Джеф Безос. Така той за втори път се превръща в най-заможния човек на планетата.

Богатството на изпълнителния директор на Tesla и SpaceX се увеличи до 223 млрд.  долара. Това се случи след нова сделка с инвеститори, която повиши стойността на частната космическа компания SpaceX до над 100 млрд. долара. В резултат предприемачът се е оказал по-богат с 10,6 млрд. долара.

В момента основателят на уебсайта за електронна търговия Amazon Джеф Безос притежава "само" 191,6 млрд. долара. Припомняме, че той създаде също собствена космическа компания - Blue Origin, която се конкурира с тази на Мъск.

Ето защо Илон Мъск не пропусна да се пошегува с колегата си. "Изпращам гигантска статуя с цифрата 2 на Джефри Б. заедно със сребърен медал", написа той в имейл до Forbes.

Както вече казахме, това не е първият път, в който Мъск надминава Безос по отношение на богатството. През януари шефът на SpaceX засенчи изпълнителния директор на Amazon за известно време, след като акциите на компанията за производство на електрически и автономни коли Tesla се повишиха.