Илон Мъск каза, че ако офертата му за закупуване на Twitter бъде успешна, той ще отмени забраната за достъп на Доналд Тръмп до платформата, предаде Би Би Си (BBC).

Най-богатият човек в света договори с борда на Twitter миналия месец поглъщане на стойност 44 милиарда долара. Но отбеляза, че сделката не е приключила и че в идеалния случай ще бъде завършена през следващите два до три месеца.

Решението на Twitter да "изключи" бившия президент на САЩ е "морално погрешно и откровено глупаво", каза Мъск пред срещата на Financial Times за бъдещето на автомобилната индутрия.

През януари 2021 г., след щурмуването на Капитолия, Twitter обяви, че акаунтът на бившия президент на САЩ е "за постоянно спрян... поради риск от по-нататъшно подбуждане към насилие". 

Но собственикът на Tesla каза пред Financial Times: "Бих отменил постоянната забрана, но все още не притежавам Twitter".

"Забраната за Доналд Тръмп не затвори устата на Тръмп. Но ще засили гласа му сред десните", каза Мъск.

По-рано Илон Мъск каза, че е абсолютен поддръжник на свободата на словото, че не подкрепя такова модериране на съдържанието, при което хора като бившия президент Доналд Тръмп получават забрана за подбуждане към насилие.