Невероятна история за iPhone X разказва един от потребителите на форума Diamond Aviators. Неговият смартфон пада от огромна височина и не само остава работещ, но изобщо не е пострадал, предава technews.bg.

На 8 август потребител с псевдоним dmloftus лети със самолет Diamond DA40 от Колорадо Спрингс до Атланта. В един момент той иска да снима облак и отваря специален малък прозорец. Знае отлично, че при висока скорост въздушните течения могат да изсмучат смартфона през прозореца и затова го държи на разстояние.

Точно тогава обаче самолетът изпада в лека турбуленция, в резултат на което смартфонът е засмукан в прозореца. Самолетът се движел на височина около 3,5 км със скорост около 280 км/ч.

Собственикът мислено се сбогува с iPhone X, но на следващия ден чрез стар iPhone 6s установява, че миналата вечер неговият X модел все още е подавал сигнали. Затова решава да отиде на място и да се опита да намери телефона си.

Оказа се, че устройството е паднало в поле, където растат соеви зърна. Храстите са високи до кръста, което затруднява намирането на телефона. iPhone X вече е бил разреден, така че не дава никакви сигнали.

След повече от час търсене dmloftus намира смартфона си - цял и непокътнат. Вероятно калъфът, поставен на устройството, е частично отговорен за оцеляването. По-късно се оказва, че смартфонът е напълно функционален.

Може да се предположи, че храстите са притъпили по-голяма част от скоростта на смартфона, а останалото са свършили калъфът и това, че iPhone X е паднал на земята, а не на бетон или асфалт. Във всеки случай, предвид височината, историята звучи просто невероятно.