Астрономът Джейсън Райт откри странна звездна система, за която предполага, че може да е съставена от много мегаструктури, създадени от извънземни, пише "Индипендънт", цитиран от БГНЕС.

Комуникацията с извънземните е опасна >> >> >>


Извънземните винаги трябва да са последната ви хипотеза, но това, което открих изглеждаше сякаш създадено от чужда цивилизация", обясни ученият, който работи в Penn State University.

Звездата наречена KIC 8462852 се намира точно над Млечния път между съзвездията Лебед и Лира - на 1480 светлинни години от Земята.

Откриха доказателства за извънземен живот >> >> >>


Тя привлякла вниманието на астрономите за първи път през 2009 г., когато космическият телескоп “Кеплер” я засича в орбитата около Земята.

Но звездата излъчвала странна светлина, нетипична за повечето звезди.

“Кеплер” работи чрез анализиране на светлина от далечни места във Вселената в търсене на промени, които се случват, когато планетите се движат пред звездите си.

Когато планета премине пред звезда, звездата потъмнява само за няколко часа на ден и това потъмняване се случва на равни интервали. Звездата KIC 8462852 обаче потъмнява на неравни интервали и остава тъмна между 5 и 80 дни, съобщава Фокус.

Открита е подобна на Земята планета >> >> >>


Никога не бях виждал подобно нещо. Беше наистина странно”, казва ученият.

В наскоро публикуван научен доклад се изключва възможността за грешка в данните.

Изглежда нещо спира светлината, но то не е планета, а звездата е твърде стара, за да е заобиколена от пръстени от отломки, каквито има около младите звезди. Учените отхвърлят и тезата, че причината може да е космически сблъсък.

Това оставя само две предположения. Едното е облак от комети, а другото - извънземни.

ООН инструктира за среща с извънземни >> >> >>


Сега възможността тези структури да са създадени от интелигентни същества се анализира задълбочено от учените.

Цивилизациите стават все по-технологично напреднали и създават нови, по-добри начини за събиране на енергия. Учените допускат, че извънземни могат да черпят енергия директно от своята звезда.

Ако спекулациите за мегаструктурата около звездата се оправдаят и докажат, това може да се окажат всъщност множество слънчеви панели, разположени около нея.

Първите анализи се очаква бъдат готови през януари.

Какво ще правим с извънземните >> >> >>