И докато само преди година звучеше немислимо да работиш или учиш от вкъщи в продължение на месеци, сега изолацията наложи нови правила. Свързаността ни към интернет и надежността на устройството, което използваме е най-важното в променената среда на живот. Често, особено когато сме в движение, се налага да работим през смартфона си - тоест освен да изглежда добре, той трябва да прави много повече от средностатистическия смартфон от среден клас. И това е логично - смартфоните трябва да могат да се използват през целия ден, без да се достигат ограничения. Ето защо смартфоните "за работа" изискват симбиоза от мощна батерия, доста RAM и високопроизводителен процесор. Това е само хардуерната страна, разбира се.

Какво прави добрия смартфон наистина добър? Трябва да можете да работите със сериозно натоварване с него и в много случаи това означава не само потребление на информация, четене на имейли, сърфиране в мрежата или разглеждане на календара. Но също и правене на снимки и видео, отговаряне на имейли, уреждане на срещи, записване на идеи.

Една дузина телефони отговарят на тези изисквания, но хардуерната част е само едната страна на въпроса.

Предоставянето на редовни и бързи актуализации на защитата е най-важният критерий за вземането на решение при закупуване на нови смартфони, става ясно от проведено в средата на годината проучване на Counterpoint Research по поръчка на HMD. Вторият по важност параметър са гарантирани надстройки на операционната система и способността на доставчика да предостави широка гама бизнес смартфони.

И тъй като компаниите от Западна Европа предпочитат по-достъпните мобилни устройства пред скъпите модели, един от вариантите са смартфоните, включени в Android One.

Смартфоните с Android One получават поне две години актуализации на операционната система, а с най-новата версия на Android потребителите получават софтуер, който автоматично се приспособява към нуждите им и им помага да правят нещата по-лесно през целия ден.

По отношение на надеждността и вграденото мобилно откриване на заплахи, антивирусен софтуер и сензори за пръстови отпечатъци, отново тези устройства може да дадат добро решение. Вграденото приложение Google Play Protect сканира денонощно устройството за зловреден софтуер - е този смисъл например последните модели на Nokia са и едни от най-сигурните. Впрочем, всички модели на марката са с гарантирани 2 години актуализации на операционната система и 3 години актуализации на сигурността - на практика няма друг производител, който да дава тази гаранция за всичките си продукти.

Разбира се, всеки надежден смартфон трябва да може да гарантира поне дневно непрекъснато ползване без зареждане. За да поддържат батериите на добро ниво, телефоните с Android One ще дадат приоритет на фоновата активност за най-важните приложения. Телефонът дори ще намали потреблението на енергия, докато е в джоба или чантата. А повечето от новите устройства на Nokia могат да издържат дори два дни без зареждане.

Да погледнем към един бюджетен модел, който обаче е поне от среден клас, че и отгоре. Става дума за Nokia 5.3, който даже е сертифициран от TÜV Rheinland за ниски емисии на синя светлина. За нея е известно, че може да причини затрудненото фокусиране, главоболие, умора и дори болки в очите при дълго стоене пред екрана.

Nokia 5.3 е с голям 6,55-инчов екран със съотношение 20:9, а предната камера е интегрирана в безрамков дисплей. Това, което е от особено значение за мултитаскинга, с който всеки човек се сблъсква, е мощният и динамичен 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 665. Паметта е 64GB, а RAM 4GB

снимки: Nokia

Виж повече за модела тук>>

И актуални оферти TУК, ТУК и ТУК

Nokia 2.4 е перфектният избор за всеки, който търси добро и бюджетно устройство - с голям екран, добра камера, страхотен дизайн и изключително прецизен.

Основните предимства на Nokia 2.4 са 6.5" дисплей, с резолюция от 720х1600, впечатляваща 4500mAh батерия, ярки и кристални цветове и идва с операционната система на любимия ни Android 10.

снимки: Nokia

Виж повече за модела тук>>

И актуални оферти ТУК и ТУК

С Nokia 3.4 не се налага да избирате между цена и качество - получавате и двете. Дисплеят е с вградена камера, осигуряваща още повече пространство за гледане и завладяващо развлечение, а с двудневния живот на батерията ще имате повече време за работа и игри. Ще може да правите перфектни снимки както през деня, така и на нощна светлина.

снимки: Nokia

Виж повече за модела тук>>

И актуални оферти ТУК, ТУК и ТУК

 

* материалът е предоставен от Nokia