По-рано тази година Уилям Шатнър ​​стана най-възрастният човек, летял някога в космоса. А сега пътуването му ще се превърне в документален филм на Amazon Prime, наречен Shatner in Space.

Актьорът от "Стар Трек" сам разкри новината. Това се случи по време на виртуален панел, част от конференцията за поп култура CCXP Worlds.

Шатнър беше един от четиримата членове на екипажа на втората пилотирана мисия на Blue Origin, която прелетя на височина над 100 километра на борда на ракетата New Shepherd. Той пресече т. нар. линия на Карман, с която се определя условната граница между земната атмосфера и космическото пространство.

На 90 години актьорът изпревари 82-годишния Уоли Фънк, който постави предишния възрастов рекорд за космически полет, само месеци по-рано. "Времето ми в космоса беше най-дълбокото преживяване, което можех да си представя", коментира той.

А документалният филм за него ще даде поглед върху случилото се преди, по време и след пътуването. Продукцията ще бъде излъчена по Amazon Prime в САЩ, Канада, Обединеното кралство, Австралия и Нова Зеландия на 15 декември и в други страни през 2022 година.