Въпреки че закри бизнеса си със смартфони през 2021 г., LG обяви, че продължава да подкрепя собствениците на своите телефони.

Наскоро корейският ИТ гигант публикува списък с устройства, които ще бъдат актуализирани до най-новата версия 12 на Android в близко бъдеще. Сред моделите в списъка са Q92 5G, V50 ThinQ и V50S ThinQ - тези смартфони ще получат актуализацията през второто тримесечие на 2022 година. Някои други апарати като LG Q52, LG Valvet и LG Wing ще получат актуализации, касаещи сигурността на устройствата.

За сега се говори само за обновяване на моделите в Южна Корея, но след това традиционно ще последват и моделите на компанията, които продължават да работят в цял свят, включително и в България. Възможно е в бъдеще LG да представи друг списък, който да се отнася за други държави, в които са пуснати на пазара продуктите на марката.

Компанията вече актуализира LG Valvet до Android 12 през март. Така той стана първият смартфон на корпорацията, който получи най-новата версия на Android.