900 милиона Windows 10 инсталации - с тази новина се похвали Microsoft, посредством акаунта в Twitter на един от вицепрезидентите си. Интересна подробност е, че за последната година към новата операционна система на гиганта от Редмънд са се присъединили повече потребители отколкото през последните три, разкри още Юсуф Мехди.

Математиката и лека справка в архива на новините показва, че само за половин година над 100 милиона потребители са започнали да използват Windows 10, тъй като според официалните данни за март броят на всички лицензи е бил за 800 милиона устройства.

Колкото повече наближава спирането на поддръжката на Windows 7, толкова повече броят на потребителите, използващи 10-ата версия на операционна система ще става по-голям, посочват анализатори.

Въпреки голямата цифра, броят на потребителите все още не отговаря на плановете, които бяха афиширали от Microsoft при пускането на новата операционна система, тъй като тогава те прогнозираха над милиард инсталации още преди края на 2018 година.