Колко позната история - едно правителство сключва многомилиарден договор с даден технологичен гигант, а друг идва и обжалва сделката. По този начин космическата компания на Джеф Безос Blue Origin оспори договора на НАСА с компанията на Илън Мъск - SpaceX, а ето, че сега схватката е между Amazon и Microsoft, предава technews.bg.

ИТ гигантът от Редмънд е подал жалба, след като щатската Национална агенция за сигурност възложи договор на стойност 10 млрд. долара на Amazon Web Services, съобщи Engadget. Проектът с кодово име WildAndStormy, подробностите за който са оскъдни, очевидно включва предоставяне на облачни изчислителни технологии на службата.

В жалбата си Microsoft твърди, че продуктът на AWS не е бил правилно оценен. Създателят на Windows смята, че при сравнение "рамо до рамо" между предложенията на двете фирми нейната оферта е по-добра и че процесът на избор не е бил справедлив.

Сега службата има срок до 29 октомври, за да отговори на жалбата на Microsoft. Според пазарните наблюдатели, това няма да е краят на войната между двете фирми в света на облачните технологии.