Според The Wall Street Journal, министерството на търговията в САЩ за сега няма да издаде заповед, която би принудила TikTok да спре да функционира в страната още сега. Забраната ще бъде отложена, заради съдебни дела, свързани с нея.

Медията се позовава на предварителна заповед, която съдия във Филаделфия е предоставил на TikTok в края на октомври. Припомняме, че тогава група инфлуенсъри в платформата заведе дело срещу федералното правителство.

От Министерството на търговията са заявили, че за сега ще изчакат по-нататъшното развитие в съдебната зала. В момента има общо две текущи дела, в които TikTok участва, докато се опитва да избегне пълна забрана в Съединените щати.

По-рано администрацията на Доналд Тръмп и Комитетът по чуждестранни инвестиции определиха днешната дата като краен срок за компанията майка TikTok ByteDance да се освободи от своите американски активи.

Припомняме, че през септември компанията предложи на различни американски дружества да придобият нейната популярна социална мрежа в САЩ. Сред заинтересуваните бяха Oracle и Wal-Mart. Идеята беше купувачът да получи 20% дял от новосформирано дружество TikTok Global. Президентът Тръмп одобри споразумението, но оттогава няма движение по него.