На първо място той следва да има доста висока производителност и да гарантира пълен комфорт при игра. Да не прегрява, да не се срива, да показва висококачествена картина и така нататък. Необходимо е внимателно да изберете геймърски лаптоп, като обърнете специално внимание на компонентите и спецификациите.

На какво най-вече да обърнем внимание при избора на лаптоп за игри?

Изборът на лаптоп за игри само и единствено по показателя "всичко най-добро" със сигурност не си заслужава. Но все пак съществуват редица специфични изисквания за лаптопите, подходящи за игри. Например подходяща графична карта, която не е вградена и поддържа най-голям брой приложения. Така ще си гарантирате забавление без досадни прекъсвания. Освен това, в случай че се наложи да я замените, ще бъде лесно да го направите.

Още една добра опция е да добавите механична клавиатура. Такава би била е най-издръжлива - тоест, най-подходяща за игри.

Ще се нуждаете също и от перфектна система за охлаждане - лаптопът загрява доста в работен режим.

Дължината на диагонала също следва да бъде взета под внимание - препоръчва се да е средно от 13,3 до 18,4 инча. Има и още по-добри опции, но ще ви излезе по-скъпо.

Колкото до резолюцията, тя следва да е достатъчно висока. Например 1920 × 1080, която се счита за достатъчно висока. Да залагате на модел с резолюция, по-ниска от тази, не си струва, защото графиката в игрите е на много високо ниво и няма да успеете да се насладите напълно на картината.

А сега предлагаме на вашето внимание няколко модела гейминг лаптопи, много популярни сред потребителите през 2020 година:

Acer Predator Helios 300

Acer Predator Helios 300 може да бъде определен като един от най-добрите бюджетни гейминг лаптопи. Той не е най-мощният, но може да се похвали с доста съблазнително съотношение между цена и качество. Разполага с GTX 1060 6 GB графична карта, която в повечето игри, излезли през последните няколко години, може да оперира със скорост 60 кадъра в секунда при почти максимални настройки. Идеалният вариант за геймърски лаптоп, който да закупите, без да правите компромис по отношение на функциите, от които се нуждаете.

Lenovo Legion Y740

Lenovo Legion Y740 е страхотен 17.3-инчов RTX геймърски лаптоп, който предлага най-съвременни функции и е в достъпен ценови диапазон.

Независимо от факта, че съществуват само от няколко години, лаптопите на Legion Lenovo вече се радват на отличен имидж, дори и ако щете само защото предлагат първокласни спецификации, безпрецедентни като стойност.

Китайската технологична компания, която стана супер известна със своите интелигентни таблети, се стреми да предложи максимална производителност със сравнително евтини материали, без това да рефлектира негативно върху качеството и дизайна. Това е особено очевидно и по отношение на 17.3-инчовия геймърски лаптоп Lenovo Legion Y740, чийто графичен чип варира от Nvidia GeForce RTX 2060 до 2080.

Такъв екран рядко бихте могли да видите на друго място - Dolby Vision HDR в пълен цвят на IPS 144 Hz дисплей.

По отношение на звука, Lenovo Legion Y740 е оборудван с друга невероятна технология Dolby - Atmos. Инсталирането му на Windows 10 Home включва и софтуер Dolby Atmos, който проправя пътя към персонализираните профили на еквалайзера.

Acer Predator Triton 500

Acer Predator Triton 500 е още една страхотна опция в апетитен ценови диапазон. Предлага впечатляващ баланс между преносимост, производителност и цена. Моделът е идеален за игри - новите елементи летят при най-високите настройки с включено проследяване на лъчите със средна скорост 56 кадъра в секунда. И в същото време получавате възможността да се насладите на лукса на 1.7 мм клавиатура и прецизния тъчпад на Microsoft.

Lenovo Ideapad L340

Lenovo Ideapad L340 идва с добър процесор и графична карта. По-мощните модели са оборудвани с NVIDIA GeForce GTX 1650 и Core i7. RAM обикновено е 8 GB, но може да достигне и до 16 GB. За съжаление, има само един слот за памет. Този геймърски лаптоп е подходящ за тези, които държат да разполагат с висококачествено мобилно устройство за работа, с допълнителни възможности за забавление. Със сигурност ще ви допадне стилният дизайн, разумната цена и впечатляваща производителност. Сред недостатъците можем да споменем единствено това, че разполага само един слот за памет и 2 USB порта.