На пазара на криптовалутите се появи още един играч, при това с доста странно име - Hamster Coin. По-интересното е, че той увеличи стойността си с цели 460% през последните 24 часа. Както обикновено, предприемачът Илон Мъск има пръст в това.

Хамстерът от Германия на име Mr. Goxx, вдъхновил създаването на виртуалната валута, буквално преобръща крипто света с главата надолу. Той привлече и вниманието на изпълнителния директор на SpaceX и Tesla.

По традиция, Мъск написа статус в социалната мрежа Twitter, който гласи: "Хамстерът е луд"! Създателят на Dogecoin Били Маркус също се включи в публикацията и ентусиазмът на двамата предприемачи доведе до увеличен апетит на потребителите към криптовалутата.

Във вторник вечер цената на една монета Hamster Coin се повиши до 0.000000001721 щ. долара. Преди това тя беше около 0.000000000520 долара.

Стойността на криптовалутата вече постепенно нарастваше, след като и главният изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси я похвали в края на юни. Всичко това отново показва колко влиятелни са предприемачите на пазара на криптовалутите и как те могат да го контролират дори с няколко думи.