Досега смятахме, че партньорството между Samsung и AMD ще доведе до появата на чипсет за смартфони, но нова информация от Южна Корея разкрива нещо различно. Според ZDNet Корея Samsung се готви да пусне през втората половина на годината лаптоп, който ще ползва чипсет Exynos 2200 в комбинация с графична технология на AMD, предава Mobile Bulgaria.

По този начин компанията ще се възползва от ползите на вертикалната интеграция като разчита на произведени от нея дисплеи, памети, батерии и процесори вместо да ползва чипсети на Qualcomm, които са неизменна част от ARM базираните компютри с Windows 10. Този ход ще позволи на Samsung и да се конкурира по-добре с Apple, която вече ползва в някои компютри ARM чипове по свой дизайн.

Изданието посочва, че премиерата на новия лаптоп е планирана за третото тримесечие и ще дойде непосредствено след анонса на следващия модел в серията Galaxy Note. Имаше слухове, че този телефон може и да не се появи, но после Samsung ги опроверга. Представител на компанията е посочил, че засега се планира Exynos 2200 да бъде добавен в тънък лаптоп, който ще е подобен на Galaxy Book S.