С инвестиции в изкуствен интелект, интернет на нещата и пето поколение технологии, Samsung развива т.нар. концепция за "свързан живот" (Connected Living), стана ясно от представяне на корейската компания на CES 2019 в Лас Вегас, предава technews.bg.

В основата на тази модернистична философия e "интелектът на нещата", или когато технологиите за IoT, 5G и изкуствен интелект (AI) работят заедно на най-различни устройства, създавайки комплексно потребителско изживяване, поясняват от компанията.

Според Samsung, най-голямата полза от изкуствения интелект ще дойде от демократизацията и разпространението на решенията на негова база. Ето защо корейският технологичен гигант отваря седем глобални центъра за AI разработки и внедрява уникални иновации в своите продукти и услуги.

В последните пет години Samsung NEXT и Центърът за стратегии и иновации SSIC (Samsung Strategy and Innovation Center) са инвестирали в над 20 стартъпа в областта на изкуствения интелект, съобщиха от корейската компания.

В рамките на концепцията за "свързан живот" Samsung развива решения за домашна автоматизация SmartThings. Регистрираните SmartThings потребители са се увеличили с 220%, а броят на регистрираните приложения е нараснал с 61%.

Samsung подчертава и разширяването на екосистемата от партньори на компанията с около 44%. Сред тях личат имената на ИТ гиганти като Amazon и Google, както и на Bose, Sylvania и Plume.