SpaceX на Илон Мъск покани някои клиенти да изпробват новата й услуга за глобален роуминг Starlink. Засега цената е $800.

Глобалния роуминг позволява на потребителя да е мобилен и да има сателитен интернет в почти всяка страна по света. Услугата е предназначена за по-заможни пътешественици и бизнесмени, които пътуват много и имат нужда от бърз интернет, независим от наземна инфраструктура.

Според екранни снимки на имейла, публикуван в социалните мрежи, услугата позволява на потребителите на Starlink да се "свържат от почти всяка точка на сушата по света". Има и по-скъп вариант, включващ и водните територии.

Клиентите на глобалния роуминг ще бъдат таксувани $200 на месец за услугата и ще плащат еднократна такса от $599 за комплекта Starlink, който включва антена за свързване със сателитите, триножник и WiFi рутер, пише SpaceX в имейла.

Клиентите могат да плащат само в щатски долари. В рамките на 30 дни те могат да върнат комплекта и да поискат пълно възстановяване на платената сума.

Компанията предупреди потребителите да очакват високи скорости и ниска латентност, както и кратки периоди на лоша или никаква връзка. SpaceX добави, че се очаква това да се "подобри драстично с времето", според екранните снимки.