През средата на 60-те години в щата Юта американската армия решава да изгради секретна база, на която да тества част от своите ракети. Базата е наречена "Грийн ривър", а на нея се изпробват научните комплекси "Атина" и балистичните ракети със среден обсег "Пършинг".

С течение на времето обаче американската армия се отказва от тези ракети, което на пръв поглед обезсмисля и базата. Тя обаче продължава своя живот, а на терена й изниква един изключително мистериозен обект, пише The Drive.

Става дума за черна пирамида, чийто основи са широки над 100 метра.

Структурата е лесно забележима от космоса, поради своя контраст с обкръжаващия пустинен терен. В случая обаче пирамидата не е сграда, а по-скоро купчина. Под нея има издълбана широка дупка, в която са складирани много от радиоактивните материали и отпадъци, произведени от ядрената програма на САЩ.

Пирамидата всъщност е оформена от непропусклив водата слой, който да пречи и на без това рядко валящият в пустинята дъжд да навлиза и корозира допълнително радиоактивните отпадъци.

В близост има изградени още "черни пирамиди", като теренът е изключително подходящ за това, заради скалните слоеве, които се намират под земния грунд. Според американската армия няма никакъв шанс за теч на радиоактивни елементи в природата, но все пак разходката по и около "черните пирамиди" не е препоръчителна. Всъщност тя е и невъзможна за обикновения човек, защото зоната на бившата секретна база все още се охранява.