Битката на гласовите асистенти се разгаря. След като Amazon се похвали, че Alexa вече е на "стотици милиони" устройства, Google отговори бързо. Интернет гигантът заяви, че Google Assistant вече има над 500 млн. активни потребители месечно, съобщава VentureBeat.

За да отбележи постижението, Google също съобщава за нови функции и възможности на гласовия си асистент. Освен това онлайн гигантът продължава да работи по нови партньорства, за да увеличи съвместимите устройства още повече. Компанията коментира, че Assistant става все по-добър и повече хора започват да го използват за все повече различни дейности.

Assistant вече е наличен на 90 езика, като е инсталиран на над 1 млрд. устройства. Разбира се той е част от почти всеки телефон с операционната система Android, така че това не е изненада.

През тази година компанията ще пусне нови възможности за Google Assistant. Сред тях ще са команди, които да изтриват гласови записи. Също така ще може да се задава въпрос на асистента какво прави с информацията и т.н. Ще има и някои по-практични възможности за управление на умен дом, умни говорители и т.н.