Разкритието е направено от Едуард Сноудън пред Би Би Си.


ВИДЕО >> >> >>

 

"Собствениците на смартфони могат да направят много малко, за да попречат на разузнавателните агенции да поемат пълен контрол над техните устройства", съобщава Сноудън.

Разузнавателните агенции могат да превърнат телефона ви в скрита камера, която да прави снимки без ваше знание или в подслушвателно устройство, което записва всеки ваш звук.

Facebook шпионира за САЩ >> >> >>


Агенциите като британската GCHQ и американската NSA са направили много сериозни инвестиции в откриването на начини за хакване на смартфони, а Сноудън добавя, че "Те искат да са истинските собственици на вашия смартфон".

Службите шпионират и през Angry Birds >> >> >>GCHQ е нарекла своите кибер програми за хакване на телефони на смърфовете.

Nosey Smurf или Шумният Смърф се нарича хакът, който включва незабелязано вашия микрофон.

Tracker Smurf открива вашето точно местоположение.

Dreamy Smurf може да включва и изключва вашия смартфон, без изобщо да разберете.

Paronoid Smurf прави откриването на хакове или на някаква нередност в телефона ви почти невъзможно дори и от специалисти.

САЩ шпионират целия свят с рутери и сървъри >> >> >>

 

Естествено, че разузнавателните агенции ще имат достъп до всичките ви контакти, история на браузъра, снимки и контакти след като са "влезли" в телефона ви.

Едуард Сноудън разкрива, че специалният SMS, който службите и хакерите използват се нарича "exploit".

"В този случай "експлойтът" е много внимателно съставено специално съобщение, което няма да се появи в листата ви с получени SMS-и и ще остане незабелязано от вас, въпреки, че е изпратено", разкрива Сноудън.

Google също ви следи >> >> >>"Тъй като NSA предоставя основната технология за следене на британците, можем да смятаме GCHQ за техен подизпълнител", продължава Сноудън и добавя, че "в разработката на тези хакерски програми са вложени милиарди".

По повод разкритията, говорител на правителството на Великобритания е заявил, че "Политиката на правителството на Великобритания е да не коментира въпроси свързани с разузнаването".


US службите не искат ”непробиваеми” телефони >> >> >>