Ако сте жена, достигнала определена възраст, да кажем 30 години, вероятността да се налага да купувате немалък брой детски играчки за подарък е доста висока. Само се замислете за всичките си поне пет близки приятелки, които родиха последователно в рамките на 2-3 години, за племенницата си, която с напредването на времето става все по-изискваща към любимата си леля, а защо не и за собствените си син или дъщеря?

Как пазарувате - онлайн или във физически магазини? Каква е стандартната ви процедура за справяне в ситуации, когато трябва да намерите нов, интересен и образователен подарък, и в какви магазини за детски играчки пазарувате по принцип? Със сигурност си имате свои лични хватки, които са полезни и ви помагат, но в случай че сте в творчески блокаж и имате нужда от идеи, можете да дадете шанс на следващите няколко реда, които да ви вдъхновят за нови подвизи в очите на малчуганите.

Но първо накратко да изясним какви са основните критерии, които да вземете предвид при избора. Като двата най-важни такива бихме посочили пола и възрастта на детето, като с напредването на втория се усилва значението на първия. Обикновено класификацията по тези признаци на различните типове играчки е много лесна - подходящата възраст е указана на всички опаковки, а полът на получателя е загатнат най-често чрез цветове. Ако пазарувате онлайн, просто си нагласете съответните филтри в категорията, за да разгледате само най-релевантните към вашия случай.

Играчки за момче

Освен към коли, самолети и други сходни средства за транспортиране, момченцата имат естествен афинитет и към логически загадки, пъзели, конструктори. Само им дайте време и възможност, докато са в магазин за детски играчки, и повечето от тях автоматично ще се насочат към секцията с легото и кубчетата. Има по-опростени и съответно усложнени варианти в зависимост от годините на детето, така че изберете вариантът, който би паснал най-добре.

Подходящ подарък за момче с вече формирано съзнание и интереси е и този, който е свързан с предпочитан спорт или хоби - футболни врати, детски боксови ръкавици, риболовни принадлежности играчка и други.

Играчки за момиче

Докато в общия случай момичетата не биха имали нищо против лего или пъзел, то по наши наблюдения биха се зарадвали далеч повече на кукла или сладка плюшена играчка. Всеки предмет, който е подходящ за поставяне на фиби, сресване на коса или гримиране, звучи като добра идея за подарък.

На пазара се предлагат и изключително симпатични мини кухни, както и комплекти, свързани с професии като лекар или фризьор, които също биха били интересни. А защо не и такива, свързани с полицейска или пожарникарска дейност?

Неутрални играчки, развиващи нови умения

В тази формално обусловена категория бихме препоръчали предмети като образователни дъски, преносими центрове за обучение, кубчета, дървени играчки за нареждане и развиване на паметта. Със сигурност всички те са ви познати, защото не е трудно да бъдат открити по магазините за детски играчки, но ако изберете да поръчате онлайн, със сигурност ще имате достъп до по-голямо разнообразие и ще сте в позиция да сравните цените и другите условия по доставка, за да изберете най-подходящата оферта.