Според онлайн източници, Meta Platforms е започнала да тества нови функции, които ще позволят на потребителите на метавселената да печелят от съдържание, създадено във виртуалното пространство.

Някои потребители на платформата Horizon Worlds, собственост на Meta, ще могат да участват в тестването на различни инструменти за монетизиране. Както може да се очаква, на този етап само някои от създателите на съдържание, които се занимават със създаването на виртуални игри, модни аксесоари и други виртуални елементи, ще получат новите функции.

Една от тях включва възможността за продажба на виртуални предмети или предоставяне на платен достъп до специализирани цифрови пространства, създадени от потребителите. В същото време стартира програма "Авторски бонус", в която Meta ще изплаща пари на участници, които тестват нови функции на платформата Horizon Worlds. На този етап тя засяга само потребителите на метавселената от САЩ.

"Искаме да бъдат създадени много невероятни светове, а за да го направим, се нуждаем от много потребители, които могат да се издържат сами и да се занимават с това" - заяви по-рано главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг.

По този начин компанията продължава да разработва метасветове - цифрови светове, в които потребителите могат да взаимодействат помежду си с помощта на виртуални аватари. Крайната цел на компанията е да осигури виртуални пространства, в които хората могат не само да си почиват и да се забавляват, но и да работят, да творят, да общуват, да пазаруват и т.н.