Правителството на Пакистан временно е блокирало няколко услуги за социални медии в южноазиатската държава, според потребители и правителствено известие, за което съобщи различни медии, предава technews.bg.

В заповед, озаглавена "Пълно блокиране на платформите за социални медии", пакистанското правителство нарежда на Пакистанския телекомуникационен орган да блокира платформите за социални медии, включително Twitter, Facebook, WhatsApp, YouTube и Telegram от 11 часа сутринта до 15 часа местно време в петък.

Този ход идва в момент, когато Пакистан се опитва да предприеме мерки срещу брутална терористична група, в това число да попречи на злосторниците да нарушават молитвените събрания в петък, след дни на протести, изпълнени с насилие, отбелязва TechCrunch.

Според местни хора, малко вероятно е забраната да приключи в часа, за който е обявен краят ѝ. Те споделят, че въпреки "падането" на забраната да е насрочено за 15:00 ч. в петък, всички досегашни действия на правителството от този вид сочат, че блокирането вероятно ще продължи по-дълго.

Въпреки че Пакистан, подобно на съседна Индия, временно е ограничавал достъпа до телефонни разговори в страната, за първи път Исламабад издава пълна забрана за всички социалните медии в страната.