Адвокатите на Twitter определиха като "невалиден" отказа на мултимилиардера Илон Мъск да купи американската технологична компания, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В открито писмо до юристите, които представляват Мъск, се казва, че Twitter смята неговото решение за "погрешно", защото фирмата не е нарушила споразумението си с него.

Мултимилиардерът се отказа да придобие Twitter с мотива, че социалната мрежа има по-малко реални потребители, отколкото твърдят нейните шефове. Те настояват, че фалшивите профили на тяхната онлайн платформа са "само" 5 процента, но Мъск смята, че те са много повече.

Неговите адвокати обявиха, че бордът на директорите на Twitter не е предоставил на предприемача реалните данни за броя на потребителите. Това условие е част от споразумението за реализиране на сделката, категорични са от правния екип на Мъск.

Ръководството на Twitter вече огласи своите намерения да заведе дело срещу мултимилиардера, за да го принуди да финализира сделката за 44 милиарда долара, в съответствие с предварителното споразумение, отбелязва ДПА.