Кризата с Covid-19 накара много браншове да се фокусират към онлайн версията на своя бизнес, за да могат да отговорят на нарастващите нужди на потребителите по цялото земно кълбо. А самите потребители отдавна имат афинитет към пазаруването онлайн, като неговият дял нараства все повече и повече с всяка изминала година.

Наред с доставката на храни и хранителни напитки, стоки за бита, дрехи и други, телемедицината, онлайн обученията и други услуги, продажбата на лекарствени продукти също отбелязва драстичен скок според бизнес докладите от последните месеци. Ето няколко причини за това.

Социално дистанциране

Във времена, в които от нас се очаква да спазваме дистанция един от друг, да не се редим по опашки с още десетки непознати хора и да не излизаме от дома си, ако това не е наложително, ходенето до аптеката има удобен заместител.

Удобство

Възможността човек да си купи лекарства при температура или други симптоми само с няколко кликвания на мишката може изключително много да улесни живота на хиляди хора. Независимо дали говорим за възрастни хора, трудноподвижни пациенти или потребители, които просто нямат възможност да излязат навън - всички те вече могат да се погрижат за здравето си и от разстояние.

Спестяване на пари

Обикновено цените във физическите аптеки са по-високи от тези онлайн, тъй като към цените на артикулите се добавя трудът на фармацевтите, поддръжката на дадения обект, различни комунални разходи и други. Много често, при поръчка без цена на доставка или пък с разумна такава, клиентите спестяват доста пари, купувайки си лекарства именно по този начин.

Огромен избор

Физическите обекти са ограничени откъм площ на търговската част и на склада, така че те не могат да предложат на купувачите абсолютно всичко. Това не важи за огромния избор в интернет, където потребителите с лекота могат да намерят изобилие от стоки и имат шанса много по-бързо и удобно да намерят точно търсените лекарства онлайн, от който се нуждаят.