"Бейби бумърите" са най-активните инвеститори в криптовалута на територията на САЩ, а Илон Мъск влияе върху решенията на една трета от тях, разкри проучване сред 1000 притежатели на криптовалута за това как инвестират и от какво могат да се откажат, за да запазят вложенията си, предава technews.bg.

Проучването, за което съобщава Cryptoslate, сочи, че инвестициите в криптовалута се правят предимно след обсъждане в тематични форуми на Reddit. 35% от анкетираните признават, че основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск е повлиял на техните решения за криптовалута.

Средно анкетираните американци притежават криптовалута на стойност 1707 долара, като полът и възрастта значително влияят върху размера на инвестициите и обстоятелствата, при които са направени. 37% от крипто-инвеститорите няма да докоснат активите си, дори ако спешно се нуждаят от пари. 51% вероятно биха обменили криптовалута за пари, за да платят за почивка или луксозна стока.

За да инвестират в криптовалута, повече от 11% от анкетираните са спрели да спестяват за "черни дни" или са направили покупка, която би подобрила значително живота им. Бейби бумърите (родените в периода 1946-1964 г.) имат средно 1954 долара в крипто, следвани от поколение X (1965-1986) и милениалите, а поколение Z имат средно по 1201 долара.

Мъжете съхраняват средно 1940 долара в криптовалута, което е с 565 долара повече от жените. Следващата година мъжете планират да инвестират средно още 1988 долара, което е с 878 долара повече от жените.

Анкетираните планират да държат криптовалутата си средно пет години, тъй като наскоро 24% са реализирали силни печалби, а 21% казват, че виждат това като начин за застраховка срещу инфлацията.

Бейби бумерите казват, че биха продавали биткойни, ако цената им се увеличи с 65%, а милениалите може да прибегнат до продажби, ако цената нарасне с 58%, сочи още проучването.