Бившата първа дама на САЩ Мелания Тръмп влиза в бизнеса с незаменими токени (NFT), станали изключително популярни тази година, предаде Франс прес.

Съпругата на Доналд Тръмп стартира нова платформа, като първият незаменим токен, обявен за продажба, е наречен "Погледът на Мелания" - дигитално изображение на нейните "кобалтово сини очи".

В разпространено съобщение тя заявява, че е "горда" да обяви своя нов проект за незаменими токени, който e олицетворение на страстта й към изкуството и ще подкрепи ангажимента й да работи с деца.

Част от средствата ще бъде предоставени за реализацията на проекти в помощ на нуждаещи се деца, за да могат да се обучат на компютърни технологии.

Незаменимият токен "Погледът на Мелания" е придружен и от аудиопослание "за мир", отправено от бившата първа дама на САЩ. Той може да се закупи до 31 декември, като определената цена е 1 SOL - криптовалута Solana, която според днешния курс се разменя срещу 185 щатски долара.

Цифровата творба е дело на френския художник Марк-Антоан Кулон, който според информацията в неговия сайт е работил за издания като "Ел", "Вог", "Венити феър".

Мелания Тръмп планира да предлага редовно на платформата си незаменими токени, а през януари ще бъде проведен търг, на който колекционерите ще могат да се сдобият с много ценни творби - дигитални и в класически вид.

Незаменимите токени - уникален цифров маркер, криптиран в подписа на автор, който потвърждава собствеността и автентичността му, са най-новата инвеститорска мания на фона на бързото разрастване на пазара на цифрово изкуство.