Разплащателната услуга PayPal разширява бизнеса си с криптовалути постоянно от 2020 г. насам. Компанията позволи на клиентите в САЩ да търгуват с дигитални пари и увеличи лимита си за покупка на криптовалута през последната година. А в бъдеще може дори да предложи и собствена стабилна монета (stablecoin).

Хосе Фернандес да Понте, старши вицепрезидент по крипто и дигитални валути в PayPal, разкри това пред Bloomberg. Той заяви, че в момента активно се "проучва стабилната монета като опция". Понте също така посочи, че за целта компанията ще работи в тясно сътрудничество със съответните регулатори.

Припомняме, че т. нар. stablecoin са криптовалути, подкрепени от фиатни валути и обикновено по-стабилни от техните децентрализирани "колеги". Meta (бившата Facebook) също има големи крипто планове и трябваше да пусне дигитален портфейл, който поддържа стабилна монета, наречена Diem. Въпреки това, компанията се сблъска със съпротива от страна на регулаторите и вместо това пусна портфейла за криптовалути Novi със стабилната монета, наречена Pax Dollar.

Любопитно е, че разработчик на име Стив Моузър е намерил скрит код и изображения за "PayPal Coin" в приложението на компанията. Той ги е споделил с Bloomberg. Въз основа на това, което е открил, се предполага, че PayPal Coin ще бъде подкрепена от щатския долар. Може също да включва логото на PayPal с две хоризонтални наклонени черти, въпреки че това може да се промени при пускането на монетата, ако тя изобщо види бял свят.