Microsoft започна да загатва за евентуалната премиера на очилата HoloLens 2, която може да бъде по-късно този месец по време на мобилния конгрес.

Създателят на HoloLens - Алекс Кипмън, публикува клип с продължителност 42 секунди, който ни подготвя за събитието за медии, което компанията организира на 24 февруари.

Макар видеото да не разкрива детайли относно крайния продукт, в него може да се забележи процесор и да се види загатване за въглеродни влакна. Очаква се HoloLens 2 да включва специално разработен AI чип и последно поколение на сензора Kinect.

Възможно е Microsoft да използва чипсет Qualcomm Snapdragon 850, а самото устройство да работи под персонализиран вариант на Windows. Компанията разработва следващото поколение HoloLens с кодовото име Sydney от известно време.

Новият модел би трябвало да има по-широко зрително поле и да е по-удобен за носене благодарение на по-леката си рамка. Microsoft е планирала своята пресконференция за 17 часа централноевропейско време. На нея ще присъстват изпълнителният директор на компанията Сатя Надела, техническият експерт Алекс Кипмън и корпоративният вицепрезидент Джулия Уайт.