Акаунтът на главния изпълнителен директор на социалната мрежа Туитър за кратко е бил превзет от хакери, съобщи Би Би Си.

В продължение на 15 минути вчера от профила на Джак Дорси са били публикувани множество обидни и расистки туитове. Имаше туит, който твърдеше, че Адолф Хитлер е невинен, както и съобщение за бомба в централата на Туитър. По-късно те бяха отстранени, а достъпът на Дорси до профила му беше възстановен.

От компанията заявиха, че системата им не е била пробита и обвиниха за хакерската атака неназован мобилен оператор. Представителят компанията Брендън Борман заяви, че Twitter изяснява обстоятелствата по случая.

Скрийншотове (снимки на туитовете) изглежда сочат, че са били изпратени през Cloudhopper, мобилна услуга за текстови послания, придобита от Туитър през 2010 г., според Ройтерс, но информацията не е потвърдена от социалната мрежа.

Дорси е един от основателите на Туитър и има около 4,2 млн последователи в социалната мрежа. По данни на агениця Блумбърг състоянието му надвишава 4,2 млрд долара, отбелязва ТАСС.