Брокерската фирма Rosenblatt Securities публикува обновената си прогноза за развитието на Apple, която е в негативен тон. Компанията препоръчва на клиентите си да "продават" акциите си, като се очаква продажбите на новото поколение смартфони на производителя от Купертино да са разочароващи, предава  Mobile Bulgaria.

Освен това очакванията са и приходите от услуги да забавят ръста си. Всичко това доведе до спад в цената на акциите на Apple с 1.8% до около 201 долара при предпазарно предлагане. Анализаторите очакват акциите на компанията да поевтинеят до 150 долара през следващите 6 до 12 месеца. Междувременно Apple ще обяви резултатите си за третото финансово тримесечие на 30 юли.

От Rosenblatt очакват забавяне и в продажбите на таблетите iPad през второто полугодие, което може да се дължи на липсата на сериозни слухове за обновяване на Pro модела през настоящата година. От наличната досега информация знаем, че iPhone 11 може да включва нова тройна основна камера с подобрено заснемане в условията на ограничена околна светлина.

Освен това най-вероятно ще са налични ултраширокоъгълен и телефото обективи. С изключение на секцията с основната камера е доста вероятно дизайнът да не претърпи сериозни промени спрямо iPhone XS. Що се отнася за камерите, то конфигурацията им вече е широкосрещана дори и в по-евтините телефони на Samsung и Huawei.