Десет години след представянето на първия Galaxy S от Samsung показаха как десетилетие по-късно ще продължат да доминират в премиум сегмента.

Вижте как изглеждат новите модели на Samsung Galaxy S10 >> >> >>

Най-голямата иновация на корейската компания е, че тя представи телефон, който е с напълно безрамков Инфинити-O дисплей. Той разполага единствено с малък отвор за селфи камерата, изрязан в дисплея. Динамичният AMOLED, гарантира възможно най-добрите цветове и качествени изображения, което дори позволява професионалната обработка на снимки директно на телефона, без притеснение от неточни цветове.

Този път Samsung представи три модела - Galaxy S10e, Galaxy S10 и Galaxy S10+, като всички те имат Инфинити-O екран, а Galaxy S10 и Galaxy S10+ освен това са оборудвани с Ultrasonic сензор за пръстови отпечатъци, вграден под дисплея. По традиция и трите модела са сертифицирани за прахо- и водоустойчивост с IP68 стандарт.

Другата най-важна новост е свързана с камерата.

Galaxy S10e  разполага с двойна основна камера. Тя съчетава един 12МР Dual Pixel сензор със 26 мм оптика и бленда f/1.5-2.4 с втори 16МР с ултра широкоъгълна 12 мм оптика и бленда f/2.2. Камерата за селфита пък е с резолюция 10 MP (f/1.9) и автофокус. Любопитен факт е, че и предната и задната камера могат да правят 4К видеа. На практика тази конфигурация превъзхожда значително миналогодишния флагман Samsung Galaxy S9+.

Истинския коз на Samsung обаче са тройните основни камери на Galaxy S10 и Galaxy S10+.

И при двата модела задната камера разчита на три сензора - 12МР Dual Pixel сензор със 26 мм оптика и бленда f/1.5-2.4, 16МР сензор с ултра широкоъгълна 12 мм оптика и бленда f/2.2 и 12МР телефото сензор с 52 мм оптика и бленда f/2.4.

И двата телефона могат да снимат ултра качествени 4К видеа със стабилизация, както и да правят слоу-моушън клипове с 960 кадъра в секунда при резолюция 720р.

Селфи камерата на Galaxy S10 е като тази на Galaxy S10е, но селфи камерата на Galaxy S10+ разчита на 10MP сензор с f/1.9 бленда и 26 мм оптика, който е съчетан с 8MP сензор с f/2.2 бленда и 22 мм оптика за още по-страхотни селфи кадри.

От DxOMark вече обявиха, че Samsung Galaxy S10+ прави най-добрите и качествени селфита в света.

Останалите характеристики също са на върхово ниво.

Върховата версия на Galaxy S10+ Performance edition е издържана в класическо черно с изработен от керамика гръб и разполага с цели 12GB RAM и 1TB вградена памет.

Galaxy S10+ и S10 се предлагат с 12GB RAM и 1TB вградена памет, а останалите варианти са 8 GB RAM и 128 GB място за файлове, Galaxy S10е пък разполага с комбинацията от 6 GB RAM и 128 GB вътрешно пространство.

По всичко изглежда, че Samsung отново ще завладеят флагманския сегмент със своите нови модели от серията Galaxy S. Юбилейните устройства имат всичко, от което се интересуват потребителите - мощни камери, водоустойчивост, стилен и иновативен дизайн и бързо зареждане.

И трите модела на Samsung Galaxy S10 са налични за предварителна поръчка при официалните партньори на Samsung в България, като поръчалите Galaxy S10+ и Galaxy S10 ще се сдобият с подарък - новите безжичните слушалки Galaxy Buds, ако активират устройството и регистрират своята покупка в оказаните срокове. За повече информация вижте Общите условия, публикувани на официалната уеб страница на Samsung Bulgaria.