Тази седмица Google ще представи четвъртото поколение на своя смартфон Pixel. Дизайнът на телефона вече беше разкрит още в началото на лятото, като дори Google потвърди, че устройството ще изглежда така.

Тогава компанията използва момента да каже, че дизайнът далеч няма да е всичко, което Pixel 4 ще предложи. Дебютът на двата варианта Pixel 4 и Pixel 4 XL вече е почти тук, като в интернет отново изтекоха част от функциите и възможностите на модела.

Pixel 4 ще постави фокус върху камерата, която има обновен софтуер и ще се стреми да прави снимки със студио качество, съобщава 9to5Google, като се позовава на изтекли в мрежата спецификации от Best Buy в Канада. Софтуерът ще е оптимизиран да върши почти всичко сам, за да не се налагат допълнителни редакции и настройки.

Телефонът ще използва и нови жестове, чрез които ще може да се управлява от разстояние, без да се докосва. Акцент ще има и върху Google Assistant, който ще има повече нови функции.

Хардуерът също ще е обновен. Ще има две камери с 12МР и 16МР отзад. Предната камера е 8МР. Pixel 4 ще е с 5.7-инчов дисплей, а Pixel 4XL с 6.3-инчов дисплей. Батериите ще са съответно 2800mAh и 3700mAh. И двата телефона ще използват процесор Snapdragon 855 с 6GB RAM и 64GB вградена памет. Ще има и версия със 128GB памет, става ясно от изтеклите данни. Останалите подробности ще бъдат представени тази седмица.