Покупката на нов смартфон е важно решение, което освен всичко друго е свързано и с отделяне на не малка сума финанси. Не всички телефони обаче са създадени равни, а от списание HiComm дават съвети за какво трябва да се внимава при покупката на ново устройство.

Оптималният размер

Каквото и да си говорим, смартфоните спряха да растат, малко след 6" диагонал на екрана. Това е и оптималният размер на мъжка ръка, за да боравите удобно, като максимумът при големите ръце е 6.5". При дамите, комфортен диагонал е около 5.5". Търсете максимума за вас.

Добър екран

Тук ключови са два параметъра: Висока резолюция, поне 1080х1920 пиксела, за да се наслаждавате на детайлна картина, особено важна при снимки и видео и OLED технология. Последната превъзхожда LCD с по-контрастен образ и по-ниска консумация, което удължава живота на батерията.

Голяма батерия

Максимата е колкото повече - толкова повече. 3000 mAh е минимума, а при някои нови модели капацитетът достигат над 4000 mAh, което ви гарантира близо 2 дни живот без зарядно, при нормална употреба. Бързото зареждане също е важно. За пример ще ви кажем, че 45W зарядно при някои модели зарежда 50% от батерията за около 40 минути.

Най-добрата камера

Не се лъжете по броя мегапиксели, а вижте снимки направени с нея. Новите модели вече имат по 3, 4, даже и 6 задни камери, които правят всяка снимка по-добра, независимо дали е на тъмно или се движите. Ако си купувате нов смартфон основно за снимки, изберете такъв, който има и ултраширок обектив и телефото, с поне 2х оптично приближение.

Гаранция и поддръжка

Традиционно пренебрегваме грижата за смартфоните след покупката им. Не се подвеждайте по онлайн покупки от чужбина на китайски марки, които на практика нямат поддръжка в България, а заложете на доказан бранд, който има официален сервиз в страната ни. Това ще ви спести много главоболия, а ако планирате покупка на висок клас смартфон, разгледайте и предложенията за застраховка срещу кражба или счупване на вашето устройство.

Кой е точният модел смартфон за вас можете да научите в новия брой на списание HiComm.

Новият брой на списание HiComm

Снимка: HiComm