Макар прорезите в дисплеите да са все по-често срещани дори при смартфоните от среден клас, съществуват и алтернативни решения. Компании като Vivo и Oppo предлагат модели със слайд дизайн и изскачащи механизми, в които са разположени селфи камерите и други сензори. Скоро обаче ще видим едно доста по-различно решение в предстоящия смартфон на Oppo Reno, който може да разполага с клиновиден механизъм в горната си част, предава Mobile Bulgaria.

Първите индикации за това дойдоха от рендъри, споделени от SlashLeaks, а освен това се появи и видео, което показва как функционира механизмът. При превключване към предната камера, отдясно в горната част на смартфона се показва споменатият модул.

Интересното е, че в него е видим и говорител, който ще се използва при разговори. Там наред още със селфи камерата е поместена и светкавица. От рендърите виждаме още двойна основна камера на гърба и липса на четец на отпечатъци, който най-вероятно ще бъде вграден в дисплея.

Според информация на SlashLeaks Oppo Reno ще разполага с AMOLED екран с диагонал 6.4-инча и резолюция 2340 x 1080. Сред останалите параметри очакваме още чипсет Snapdragon 855, двойна основна камера с технология за 10-кратно хибриднo приближение, 6GB/8GB RAM, 128GB/256GB памет и Android 9.

Устройството ще бъде представено на 10 април.