Motorola е само една от компаниите за смартфони, за които отмяната на MWC 2020 не бе никак желана. Компанията бе подготвила редица интересни модели, които да предложи на широката публика, а проблемите, свързани с разпространението на коронавируса, отложиха и допълнителното събитие, което от Motorola бяха организирали като съпътстващо за конгреса.

Сега научаваме обаче, че скоро ще бъдат представени нови модели, част от които може би са били планирани именно за тогава. Става въпрос за Motorola Edge Plus, Motorola One Mid и Moto G8 Power Lite.

Във форум за разработчици изтече информация, че Motorola Edge Plus ще разполага със 6.67-инчов Full HD+ дисплей с резолюция от 2340х1080 пиксела и честота за опресняване на кадрите от 90Hz. Моделът ще работи с Qualcomm Snapdragon 865 процесор и ще има 12GB RAM.

В него ще видим батерия с капацитет от 5000 мАч, поддръжка на 5G мрежи, както и новата операционна система Android 10. Очаква се телефонът да се позиционира като флагман, за разлика от Motorola One Mid, който както подсказва името, ще е в средния ценови клас. Той ще е с Qualcomm Snapdragon 765 процесор и 6,53-инчов екран. Както подсказва и името, ще е част от One програмата на Google за бързо получаване на обновления, а батерията му ще е 4000 мАч.

Moto G8 Power Lite ще бъде най-достъпното предложение на компанията от тази група. Той ще разчита на голяма 5000 мАч батерия, но чипсетът ще е по-слабият MediaTek Helio P35. Все още не са ясни пълните спецификации на моделите, както и това кога все пак ще ги видим официално на пазара.