Подготовката за изстрелването от космодрума "Кейп Канаверал" е вървяла успешно до 4,55 ч. сутринта източноамериканско време (8,55 по Гринуич), когато вместо запалване на главните двигатели бордовите системи са прекратили старта. Следващият опит за старт на ракетата е предвиден за вторник, ако дотогава проблемът с налягането в двигателя бъде отстранен, посочва АП, цитирана от БТА.

Ройтерс допълва, че НАСА и още четири компании са инвестирали в проекта "Спейс Екс" за доставка на товари и евентуално хора на МКС, след като през миналото лято бяха извадени от употреба космическите совалки.
ДПА отбелязва, че при успешно извеждане в орбита капсулата "Драгън" (Дракон), разположена на върха на ракетата "Спейс Екс Фалкон 9", би станала първият частен космически кораб, който ще направи опит за скачване с МКС.

По план през първите три дни от полета си "Драгън" трябва да извърши няколко сложни маневри за скачване с цел да бъде установено дали е възможно това да стане безопасно, а след това - на четвъртия ден от мисията си - да се скачи със станцията.

Капсулата за многократно използване "Драгън" може да транспортира товар от шест тона, а по-късно, към 2015 г., и седмина астронавти. Тя е с размери 5,9 на 3,6 метра и полезен обем 6,8 куб. м. За разлика от другите кораби, тя може да връща на Земята оборудване от МКС и материал от космически експерименти, както правеха совалките.
Руските, японските и европейските капсули не могат да вършат това, защото изгарят при връщането си към Земята, а руските кораби "Союз", които превозват астронавтите, не разполагат с достатъчно място.