Инвестиционният сайт Public.com реши да подари на главния изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск необикновен подарък за петдесетия му рожден ден. Това е бронзова статуя в естествен размер, разположена в нюйоркския квартал Манхатън.

Единственият проблем е, че статуята не прилича на него особено много. Личи си обаче, че тя е вдъхновена от популярната снимка на Мъск, който с любов наблюдава първото изстрелване на ракетата Falcon Heavy.

Заради беглата си прилика, творбата предизвика много подигравки онлайн. А цялата тази история, естествено, е част от маркетингова кампания.

"Илон Мъск е въздесъща личност в поп културата и е главен изпълнителен директор на една от най-популярните компании в Public", пише на уебсайта на компанията. "Може би го обичате. Може би смятате, че трябва да пише в Twitter в по-малко. Така или иначе, за да отпразнуваме петдесетия му рожден ден, раздадохме и сто 14-инчови бронзови статуи с неговия образ", добавят оттам.

Статуята пък е в естествен размер, "тъй като амбицията на Илон (а може би и егото) определено не са миниатюрни", се казва още в туит на компанията. А хората, които не могат да видят на живо бронзовото 150-килограмово произведение, могат да участват в търг, за да го купят.