Иновативното ултрабързо безжично зарядно устройство Huawei Wireless SuperCharge, предназначено за новия флагман на глобалния бранд Mate 20 Pro, вече е достъпно за българските потребители. Аксесоарът, който допринася за още по-голямо удобство в изпозването на Huawei Mate 20 Pro, вече може да се намери във веригата Технополис, скоро в Техномаркет и след средата на декември и в търговската мрежа на Теленор.

Huawei Wireless SuperCharge работи с мощност 15W, съизмерима със стандартното жично зареждане на други производители. Това го прави най-бързото безжично зарядно устройство в света. То може да зарежда безжично Mate 20 Pro, като при използване на този метод батериятата на флагмана с капацитет цели 4200mAh се зарежда от 0 до 30% в рамките на 30 минути.

Huawei издига технологията за безжично зареждане до качествено ново ниво на потребителско изживяване и с предлагането на "Wireless Reverse Charging", което позволява изумителният капацитет на батерията на Mate 20 Pro да бъде споделян безжично с други устройства. Това на практика означава, че самият Mate 20 Pro се превръща в безжично зарядно, с което можете да зареждате безжичните си аксесоари или смартфоните на приятелите си, които поддържат безжично зареждане, просто като го допрете до тях.

Ултрабързото безжично зареждане е част от цялостния фокус на Huawei към разработване на технологии за по-дълъг живот на батерията и по-бързо и удобно зареждане на свръхмощните съвременни флагмани. Huawei Mate 20 Pro е рекордьор и в жичното зареждане, със зарядно с мощност 40W, близко до това на лаптоп, и сертифицирано за безопасност от TUV.

С него батерията за 30 минути се зарежда от 0 до 70%, което е напълно достатъчно за един пълноценен ден на работа и забавление.