Ако преди само десетина години телевизията бе статично преживяване, в което зрителите не можеха да имат никаква намеса, то днес не е така. На пазара са достъпни услуги, позволяващи връщане назад, паузи, гледане на минали предавания и филми. Телевизията е станала много по-интерактивна. Но достатъчно ли е това?

Интерактивната телевизия не се откъснала от последната си окова, която дори не би трябвало да съществува. Съвременните ТВ услуги разчитат на интернет и това би трябвало да ги направи много по-достъпни. За жалост предлаганите у нас услуги обвързват своите договори. Така, за да имате интерактивна телевизия се налага да имате и интернет от същия доставчик. Това не винаги е удобно.

Например, може да искате да гледате чакан мач на вилата на някой приятел. Вземате своя приемник, който би ви осигурил хващането на необходимия канал... и се сблъсквате с "греда", ако вашият приятел е с друг интернет. Допълнителна пречка е факта, че много от предлаганите устройства не могат да ловят Wi-Fi сигнал и имат нуждата от връзката с LAN кабел. Всичко това прави интерактивната телевизия много по-статична. А ситуацията може да е коренно различна.

Телевизията като продължение на интернет

Представете си, че има устройство, което няма нужда от оптични кабели и може да улови Wi-Fi сигнал, дори той да е пуснат от телефона ви с хот-спот. Подобно устройство би имало нужда единствено от захранване и връзка с екран или телевизор, посредством HDMI кабел. И най-важното - това устройство би идвало с план, който позволява истинска мобилност, защото не е ограничено само за един интернет оператор.

Така дори да идете в чужбина пак бихте могли да се възползвате от интерактивната телевизия. А примерът от по-горе не би могъл да се реализира, защото не сте зависим от интернет доставчик или от наличието на LAN кабел.

Именно това ниво на мобилност би превърнало телевизията в продължение на интернет.

От 2021 година българските потребители сами могат да разберат какво още дава интерактивната телевизия от ново поколение, защото у нас стартира услуга, която предлага именно това.

Интерактивната телевизия от ново поколение

b-box

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Тази година Bulsatcom представи устройството b-box. Казано на кратко, това е ултрамодерен Android TV приемник, който ви дава достъп до 240 TV канала, без да ви поставя никакви допълнителни ограничения.

От предлаганите 240 TV канала, над 130 са с HD качество, а 8 са в 4К ULTRA HD качество. Освен това над 40 са каналите, които се разпространяват само за клиентите на Bulsatcom.

Само с казаното до тук Bulsatcom излиза с едни гърди пред конкурентите си на родния пазар. Бърза проверка показва, че в своя най-скъп план останалите предлагат около 200 телевизионни канала, от които само 80 са с HD качество.

Приемникът осъществява достъпа си до съдържание през Wi-Fi, независимо от интернет доставчика.

b-box

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Устройството има достъп до Google Play, така че дори да имате по-стар телевизор, b-box ще го трансформира в умна мултимедийна система за забавления.

Гледаш, спираш, превърташ

b-box на Bulsatcom ви дава достъп до интелигентен архив на над 50 канала. Това означава, че вие може да превъртате съдържанието им цели 7 дни назад. Освен да сменяте и връщате назад, може да търсите из каналите по заглавие, жанр и дори да проверите кое е най-гледаното нещо в момента.

Пропуснал сте важно за вас предаване, защото сте се забавили на работа? Само с един клик превъртате програмата назад и забравяте за проблема.

За да улесни потребителите си, b-box включва "картина-в-картината". Така вие едновременно може да виждате програмата на избраната от вас телевизия, кадри от вървящото в момента предаване и дори да имате информация за него.

b-box

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Друго предимство на b-bоx е възможността за гласови команди на български език. Ако искате да потърсите нещо, просто го "кажете" на дистанционното и устройството ще свърши само всичко останало.

Мобилно приложение Bulsatcom TV идва за всички абонати, давайки им възможността да се възползват от възможностите на интерактивната платформа на своите мобилни устройства, таблети и лаптопи.

b-box

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Наред с това b-box идва с голяма VoD Видеотека включваща 1000 свободно достъпни филми, сериали и детски поредици. В нея вие може да търсите не само по име, но и да избирате от различни категории по жанр, като екшън, комедия, трилър, биографичен и много други. Колекцията включва не само холивудски, но и доста класни европейски заглавия.

Чрез b-box всеки телевизор става умен, дори устройството ви да е на 10-15 години. Стига да има HDMI изход, вие ще може да превърнете телевизора си в мини-компютър.

b-box има достъп до магазина за приложения на Google. Чрез тях е възможно да използвате телевизора дори за работа или пък за забавления.

От Google Play може да запишете хитове екшън игри, като PUBG Mobile, а след това да ги играете с джойстик от телевизора. Всеки филмов и гейм маниак ще се съгласи, че екшънът изглежда много по-добре на голям екран.

Договори и цени

Няма да е пресилено да кажем, че Bulsatcom предлага наистина революционна за нашия пазар платформа. Това се дължи не само на високите възможности на b-box, но и на договорите и техните цени.

Bulsatcom позволява сключването на безсрочни договори. Именно това е най-справедливият спрямо потребителя начин на плащане.

b-box

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Нека проверим как стоят нещата с плановете.

При началния пакет "Старт" вие имате достъп до 100+ интерактивни ТВ канала, от които 40 са с HD качество. С това вие получавате достъп до мобилното приложение и видеотеката на Bulsatcom. Цената за пакета е 9,80 лв. за месец.

За още 11.99 лв. може да добавите спортният пакет DIEMAXTRA, с който получавате достъп до Diema Sport HD, Diema Sport 2 HD, Diema Sport 3 HD и Trace Sport Stars HD.

За 10.99 лв може да активирате филмовия пакет, включващ HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax и Cinemax 2.

Цените на Bulsatcom остават непроменени, ако предпочетете да сключите срочен договор.

b-box

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Ако лятото си вземете дълъг отпуск и решите да се "отцепите" от цивилизацията на някой див плаж или в планината, то вие няма да плащате такса. Когато се завърнете, активирате наново услугата и започвате да я използвате. Безсрочният договор позволява гъвкавост и свобода без да обвързва потребителя с неустойки.

Фактът, че с b-box на Bulsatcom не се обвързвате с интернет и може да ползвате устройството дори с мобилните данни на телефона си, както и ниската цена правят услугата изключително изгодна и атрактивна.

За коледните и новогодишните празници, Булсатком предлага нови промоционални оферти на уникални условия. Неотразимите коледни предложения включват революционната услуга b-box, която Булсатком пусна на пазара в началото на тази година.

Промоционалните предложения включват покупка на b-box и 12 месечен достъп до интерактивната телевизия и се предлагат в три варианта - Premium Zombie, Super Sport и Fat boy.

b-box идва с изключителни оферти

Снимка: Bulsatcom

По този начин всички клиенти, които се възползват от атрактивните коледни оферти, могат да гледат любими сериали, водещи филмови продукции и спортни събития през цялата година.

Premium Zombie е на цена от 199.99 лв. и включва над 190 ТВ канала + HBO, HBO 2 и HBO 3. С пакет Super Sport, който е на цена 299.99 лв. клиентите на Булсатком могат да се насладят на много спорт с включените канали Diema Xtra, Max Sport и Eurosport 4K. А пакет Fat boy обхваща всички ТВ канали, които предлага интерактивната телевизия на Булсатком за 399.99 лв.

Специалните оферти са валидни до 15 януари 2022 г. и от тях могат да се възползват всички нови и съществуващи клиенти на Булсатком.

Намирането на по-изгодни оферти е "мисия невъзможна".

*Материалът съдържа продуктово позициониране