На свое специално събитие Apple обяви най-новия си продукт - Apple Card - кредитна карта, която ще е без такси при теглене, с ниски лихви и с улесняващо използването и пазаруването приложение.

За да получат Apple Card, потребителите трябва да регистрират своя iPhone в приложението Apple Wallet и да получат електронна карта, която ще може да се използва за разплащане там, където функционира и Apple Pay.

Клиентите ще могат да проследяват покупките си, да проверяват баланса по сметката си, както и да виждат задълженията си. Те ще имат и физическа титаниева карта, но тя ще е без номер, CVV код, дата на изтичане или подпис. Цялата информация за оторизация ще се съхранява директно в приложението Apple Wallet.

Apple също така казва, че ще използва машинно обучение и Apple Maps, за да ви показва най-близките магазини, в които може да пазарувате.

Apple Card ежедневно ще дава парични награди на своите потребители, като средствата ще стават моментално достъпни за харчене или спестяване в електронната карта.

Apple ще връща 2% от стойността на покупките, направени чрез Apple Pay и Apple Card, а ако покупката е от Apple, то ще се връщат 3%. При използването на физическата карта обаче връщането ще е едва 1%.

Apple си партнира с банката Goldman Sachs за кредитите и с Mastercard за обработката на плащанията.

Технологичният гигант обещава, че няма да има "такси за закъснение, никакви годишни такси, никакви международни такси или такси за превишаване на лимита на Apple Card". Годишният процентен разход на кредитната карта ще е между 13.24% и 24.24% - в зависимост от кредита.

Apple обявява, че няма да знае какво пазаруват клиентите, няма да събира информация за покупките им, а метаданните от приложението ще са недостъпни за трети страни.

Технологичният гигант ще започне да предлага своята кредитна карта от това лято.