Изпълнителният директор на Huawei Ю Ченгдонг обеща наскоро, че серията смартфони Mate 40 ще излезе на пазара по предварително зададения график в средата или най-късно до края на октомври. Сега премиерата на новите флагмани бе потвърдена от китайски източници.

Вижте как ще изглежда новият флагман на Huawei >> >> >>

Официалният канал на Huawei в месинджъра WeChat съобщи, че глобалната премиера на Mate 40 ще се състои на 15 октомври. Представянето на новата линия смартфони пред китайска аудитория е насрочена една седмица по-късно - на 22 октомври, предава technews.bg.

Китайските потребители ще могат да закупят смартфони Huawei Mate 40 в края на октомври, но все още не е обявено кога устройствата ще станат достъпни за потребителите на останалите пазари.

Очаква се новата линия смартфони на Huawei да поддържа 66-ватово зареждане. Батерията на Mate 40 ще има малко по-голям капацитет от тази на предшественика Mate 30.

Според предварителните информации, серията Huawei Mate 40 ще включва 4 модела - Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ и Mate 40 RS Porsche Design. В допълнение Huawei ще пусне в близко бъдеще линиите Huawei Nova 8 и Honor V40.