Дни преди събитието на Apple, на което очакваме премиерата на серията iPhone 12, от Китай идват много подробности за новите устройства. Те са публикувани от потребителя Kang на китайската социална мрежа Weibo, който в миналото е бил точен за много от премиерите на Apple, така че има голяма вероятност и новата му информация да е коректна.

Kang потвърждава, че на 13 октомври ще видим 4 смартфона, но освен тях компанията ще представи и умния говорител HomePod mini. Другата информация включва подробности за цените на моделите и за старта на продажбите им, предава Mobile Bulgaria.

Според него другата седмица ще бъдат представени iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max.

Всички устройства ще поддържат 5G мрежи, а в САЩ и работа с mmWave честоти. Моделите ще са снабдени с дисплеи Super Retina XDR, които ще са покрити със съдържащо керамика стъкло за повишена издръжливост при падане. Твърди се, че телефоните ще могат и да записват Dolby Vision HDR видео.

Най-евтин ще бъде iPhone 12 mini с 5.4" дисплей, чиято стартова цена ще е 699 долара. Твърди се, че устройството ще е налично в черно, бяло, червено, синьо и зелено, а паметта ще е между 64GB и 256GB. Очакваме двойна камера (едната е ултраширокоъгълна), а предварителните поръчки ще започнат на 6 или 7 ноември с начало на продажбите на 13 или 14 ноември.

Следва iPhone 12 с 6.1" дисплей, който ще се продава на цена от 799 долара в същите 5 цвята и със същото количество памет за приложения. Източникът твърди, че ще има същата двойна камера като 12 mini, а предварителните поръчки ще бъдат отворени на 16-17 октомври преди началото на продажбите на 23-24 октомври.

iPhone 12 Pro също ще е с 6.1" дисплей, а цената му ще започне от 999 долара. Според информацията устройството ще е налично в златисто, сребристо, сиво и синьо с памет между 128GB и 512GB. Очакваме тройна основна камера с 4х телефото леща и LIDAR сензор за добавена реалност. Предварителните поръчки може да започнат на 16-17 октомври, а продажбите на 23-24 октомври.

И накрая iPhone 12 Pro Max ще има 6.7" дисплей и стартова цена 1099 долара. Очакваме същите цветове и вградена памет като на 12 Pro, както и тройната основна камера с LIDAR сензор, но оптичното приближение ще бъде 5х. Очаква се предварителните поръчки да започнат на 13-14 ноември, а продажбите на 20-21 ноември.

Източникът потвърждава, че тази година телефоните ще са без зарядни и слушалки. Според друга прогноза на Kang Apple се кани да представи нови безжични зарядни MagSafe. Те ще са съвместими и с нови калъфи за iPhone, които ще имат магнити за автоматично позициониране на устройството.

На събитието може да видим и говорителя HomePod mini, който ще струва 99 долара. Според информацията той ще е висок под 10 см, а в него ще се ползва процесора S5 от Apple Watch Series 5 и Apple Watch SE. продажбите на устройството може да започнат на 16-17 ноември.