Очилата за добавена реалност (AR), които Facebook анонсира преди около година, Project Aria, са насочени само за вътрешна употреба от служители на компанията. От представянето им измина доста време, но най-накрая научаваме повече детайли свързани с тях. Това става чрез документи споделени към регулаторните органи, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда Project Aria на Facebook >> >> >>

Това включва и ръководство за употреба, за устройство с името Gemini EVT (engineering valuation test), което представлява вариант на въпросните очила. В този си вид моделът няма визуален AR компонент, което означава, че липсва вграден дисплей за 3D изображения.

Очилата поддържат и лещи с диоптър. Налични са още сензор за близост, както и четири камери, които могат да заснемат изображения и видео. Facebook използва сензорите за камери като в шлема Oculus Quest 2.

Моделът е базиран на чипсет от Qualcomm и работи под модифицирана версия на Android. Зареждането е през USB кабел с магнитно прикрепване. Има още бутони за снимане и заглушаване. Съпътстващо приложение за iOS с името Ariane, което управлява наличните функционалности.