Триколесният електрически скутер TAITO с обхват 30 км е създаден за безпроблемно придвижване по тротоари, калдъръми и други трудни пътища, като същевременно се движи лесно и по шосе.

Триколесният електрически скутер TAITO е проектиран като солидна алтернатива на ховърбордовете и скутерите.

Той е проектиран от Франсоаз Десмет и Нейтън Де Баетс. Философията на дизайна на е-скутера TAITO се основава на преосмисляне на това, което устройството е способно да предложи със своя обхват и здрава конструкция.

Пробегът от 30 км е отлична стойност за бързо придвижване в рамките на града. Конструкцията с три колела предлага стабилност и здравина, които му позволяват да се движи по на пръв поглед неблагоприятни и вълнообразни терени. Максималната му скорост е 25 км/ч. Арматурното табло е снабдено с необходимите уреди за управление и навигационни инструменти.

Скутерът има водоустойчивост IPX5, солидна ударопоглъщаща рамка и леко тяло с тегло 16 кг, което допълнително подчертава неговата здравина и гъвкавост.

В момента TAITO се продава в Indiegogo на цена от 1750 EUR евро с оферта за ранно записване. Очаква се доставките му да започнат през август 2022 г., но предстои да видим как ще се справи с някои от съществуващите модели на пазара с по-ниски цени.