Стандартният комплект оборудване за абонатите на доставчика на сателитен интернет Starlink струва 599 щ. долара, а не всеки е готов да плати такава цена. Затова компанията, отговаряща за проекта SpaceX, предлага комплекти с отстъпка от 50% - реновирано оборудване, втора употреба. На австралийските потребители беше предложено да закупят комплектите за 299 щ. долара. Доставчикът увери, че обновените комплекти са почистени и тествани и функционират като нови.

Първоначално те се продаваха само до 26 септември, докато бяха все още на склад. Заслужава да се отбележи, че някои абонати на Starlink по-рано съобщиха, че са получили употребявани комплекти с наличието на името на предишния собственик, заради което е трябвало да възстановят фабричните настройки на терминалите. SpaceX отхвърли обвиненията и заяви, че на абонатите се доставя само ново оборудване, освен ако изрично не е посочено друго. Те обаче признаха, че опаковката на комплектите може да бъде повредена при транспортирането, което понякога води до попадане на прах върху оборудването и образуване на драскотини по корпуса.

Все още няма информация за продажбите на обновено оборудване в други държави. През уикенда SpaceX също така обяви, че броят на активните потребители на Starlink е надхвърлил 2 милиона - компанията съобщи за първия милион през декември миналата година. Въпреки че във вътрешна презентация от 2015 г. се предполага, че до края на 2022 г. доставчикът ще достигне абонатна база от 20 милиона.